Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, in urmatoarea ordine de prioritate: Trecerea la nivel cu o cale ferata simpla sau semibariera. Conducerea preventiva pe timp de ploaie Pentru a conduce preventiv pe timp de ploaie, trebuie in primul rand sa reduceti viteza, pentru a evita acvaplanarea. Poti citi codul rutier in varianta oficiala, greu de inteles sau poti citi Codul Rutier Mura in Gura, explicat detaliat, pe intelesul tau. Articolul 1 Imobilizarea unui vehicul se dispune de catre politistul rutier in cazul savarsirii de catre conducatorul acestuia a uneia dintre urmatoarele fapte: Ministerul Apararii are urmatoarele atributii: De aceea, este recomandat sa nu ratati cursurile de mecanica auto organizate de scolile de soferi atunci cand va inscrieti ca elev la o scoala pentru obtinerea permisului auto.

chestionare atestat transport marfa

Uploader: Netaur
Date Added: 21 June 2004
File Size: 16.46 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 65543
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Comisia pentru Supraveghere a Asigurarilor impreuna cu politia rutiera intocmesc programe de preventie rutiera si indruma, coordoneaza si controleaza modul de aplicare a acestora.

La iesirea din garaje sau curti laterale drumului, este interzis mersul cu spatele, fiind obligatorie iesirea cu fata. Notar Public Birouri Notariale. Semnalele de culoare alba functioneaza concomitent cu ridicarea barierei si in tot timpul cand este permisa trecerea peste calea ferata. Semnalele pot fi si de alte feluri, spre exemplu semnalele luminoase afisate pe masina de politie. Articolul Substantele sau produsele stupefiante prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, precum si medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc si se actualizeaza periodic, prin lege, la propunerea Ministerului Sanatatii.

Singura conditie prin care se permite atasarea unei remorci mai mare de de kilograme este aceea cand ansamblul format dintre masina tragatoare si remorca nu are o masa mai mare de 3,5 tone.

Semnalele politiei trebuie urmate in orice alte cazuri. In cazul in care trecerea la nivel cu calea ferata este fara bariere, este obligatorie oprirea inainte trwnsport traversare, in vederea asigurarii. Ceea ce este esential insa este urmarea cursurilor de conducere preventiva organizate de scolile de soferi. Daca nu ati gasit nici un loc de parcare pe o raza care va permite deplasarea pe jos la locul transporf, va puteti opri intr-o zona care permite oprirea si sa asteptati eliberarea unui loc, sau sa asteptati eliberarea unui loc la o parcare cu bariera.

  KANNADASAN KARAIKUDI KARAOKE FREE DOWNLOAD

Articolul Sanctiunile prevazute la art. Articolul 1 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier, iar in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, de catre politistii de frontiera.

chestionare atestat transport marfa

Ceata este unul dintre fenomenele meteorologice care cauzeaza cele mai grave accidente, datorita chesttionare de vizibilitate produse pe carosabil. In plus, multe dintre seturile de chestionare auto online coincid cu cele date in cadrul examenului oficial, lucru deosebit de eficient pentru insusirea si intelegerea informatiilor referitoare la traficul rutier.

Categoria D – este categoria pe care trebuie sa o obtina toti cei care vor sa lucreze in industria transportului public de persoane. Regulile de circulatie pe drumurile publice aplicabile autovehiculelor si tractoarelor agricole sau forestiere destinate transporturilor de marfuri, celor cu mase sau cu dimensiuni de gabarit depasite ori care transporta marfuri sau produse periculoase se stabilesc prin regulament, in conformitate cu reglementarile in vigoare. Articolul La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza chdstionare a fost transporr fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.

Atestate Profesionale Auto

Statisticile spun ca soferii care urmeaza aceste cursuri sunt mai putin pasibili de a produce accidente pe drumurile publice si inteleg mai bine tehnicile conducerii preventive.

In cazul in care veti incalca aceasta prevedere, riscati o pedeapsa de la 2 a 7 ani. Nu este suficient sa incetiniti, chiar daca v-ati asigurat ca aveti cale libera si ca nu se apropie nici un alt vehicul din alta directie.

In marea majoritate, doritorii de permis auto gasesc aceasta sectiune a codului rutier una foarte dificila, greu de inteles si complicata.

Articolul 40 Regulile de circulatie pe drumurile publice aplicabile autovehiculelor si tractoarelor agricole sau forestiere destinate transporturilor de marfuri, celor cu mase sau cu dimensiuni de gabarit depasite ori care transporta marfuri sau produse periculoase se stabilesc prin regulament, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

  NOKIA 311C GAMES FREE DOWNLOAD

Depasirea fiind inevitabila atunci cand va aflati in trafic, aceste reguli trebuie citite si memorate, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra, cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Aceste porti de gabarit sunt marcate cu benzi de culoare galbena si neagra.

chestionare atestat transport marfa

Neatentia si faptul ca participantii la trafic nu se asigura suficient de bine atunci cand vor sa efectueze o depasire, poate cauza accidente grave, cu pierderi de vieti omenesti. Este important sa cititi legislatia auto cu privire la prioritatea de trecere cu atentie, pentru a evita eventuale accidente. Certificarea autenticitatii vehiculului contine si atestarea faptului ca acesta nu figureaza in baza de date ca fiind furat.

Categoria B permite si atasarea unei remorci de marfa, cu mentiunea ca masa ei incarcata nu trebuie sa depaseasca de kilograme. Este important de stiut ca acest lucru este interzis prin lege, datorita restrangerii vizibilitatii soferului in aceste cazuri.

Doar la un curs de mecanica auto puteti primi explicatii detaliate legate de mecanica si chestiuni tehnice pe care nu le cunosteati inainte. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutiera si a dispozitivelor speciale se executa numai cu avizul prealabil al politiei rutiere.

Trecerea la nivel cu o cale ferata simpla sau semibariera. Codul Rutier nu contine toate informatiile referitoare la acest capitol, el cazand in sarcina scolilor de soferi.

Chestionare auto drpciv categoria b online –

De aceea, va recomandam sa verificati data ultimei inspectii tehnice periodice sau sa atestqt notati intr-un loc unde tineti informatii importante cu privire la autovehicul. Prioritatea de trecere este una dintre cauzele majore pentru care se inregistreaza accidente auto pe drumurile publice. Atunci cand se aprinde culoarea alba, participantii la trafic pot sa treaca calea ferata.